YHTEYS-
TIEDOT

Kovalevyn palautus
Ilmainen postitus
Postita laitteesi meille veloituksetta tai tuo laite myymäläämme.
Ilmainen diagnoosi
Saat ilmaisen vikadiagnoosin, hinta-arvion ja korjausehdotuksen seuraavana päivänä laitteen saapumisesta.
Tyytyväisyys­takuu
Jos emme saa pelastettua menetettyä dataa, emme veloita mitään eli tyhjästä ei kanssamme tarvitse maksaa.
Tiedostojen palautus HammarDatan toimesta on Suomen kilpailukykyisimmin hinnoiteltu ja tehokkain tapa pelastaa kadonnutta dataa pahimminkin rikkoutuneilta muistilaitteilta - yli 10 vuoden kokemus ja tuhansia tyytyväisiä asiakkaita. Ota rohkeasti yhteyttä 050 5223858 tai info@hammardata.fi

Kovalevyn (mekaaninen ja SSD) tiedostojen palautus

Rikkoutuiko pitkään palvellut kovalevy, tipahtiko ulkoinen kovalevy lattialle, lakkasiko SSD-kovalevy tunnistumasta tietokoneella? On ongelmanne kovalevyn kanssa millainen tahansa, HammarDatan avulla kovalevyn palautus onnistuu tehokkaasti, luotettavasti, nopeasti ja edullisesti.

Kaikissa kovalevyn palautuksissa ottakaa meihin yhteyttä, tulkaa käymään tai postittakaa kovalevy meille veloituksetta.

HammarDatan kyvykkyys kovalevyjen tiedostojen palautuksiin, on kyseessä sitten mekaaninen kovalevy tai SSD-kovalevy, on ehdotonta Suomen huippua, ja käyttämämme puhdastilat ja datan palautus -työkalut maailman kärkeä. Lopeta siis huolehtiminen, ja toimita kovalevy tiedostojen palautukseen – voitte saada kadonneet tiedostot takaisin parhaimmillaan jopa samana päivänä!

Kovalevyn tietojen palautuksen hinta

Meillä HammarDatalla kovalevyn tietojen palautuksen hinta on erittäin kilpailukykyinen, ja todennäköisesti aina edullisin huipputason kovalevyn palautuksesta. Kovalevyjen datan palautuksissa hinta on alkaen 50 euroa.

Ilmainen alkudiagnoosi

Tarkka hinta kovalevyn tietojen palautukselle voidaan kuitenkin antaa vasta laitteen alkudiagnoosin jälkeen, koska kovalevyjä on markkinoilla tuhansia erilaisia, ja nämä laitteet voivat lisäksi rikkoutua tuhansilla eri tavoilla. Ottakaa siis meihin yhteyttä ja tuokaa tai postittakaa kovalevy meille ilmaiseen alkudiagnoosiimme, niin saamme kovalevynne datan palautuksen hinnan selvitettyä, luotettavasti ja nopeasti.

Lähetä laitteesi ilmaiseen alkudiagnoosiin

Kovalevyn palautus

Kovalevyn palautus

Kovalevyn tutkimista ja datapalautusta HammarDatalla.

Mikä laitettani vaivaa – tee ilmainen testi!

Kysymyksiin vastaamalla voit selvittää mikä laitettasi vaivaa ja pystytäänkö tiedostot palauttamaan. Lisäksi kerromme sinulle millä aikataululla tiedostojen palautus on mahdollista ja mitä palautus kustantaa.

Tee ilmainen testi

Tubettajien rakkaat kuvat takaisin

Katso mitä iloa HammarDatan pelastamien pysyvästi menetetyksi jo luultujen rakkaiden kuvien takaisin saaminen aiheutti tubettajissa MILLI&ABE

Tutustu referensseihimme

Hävisikö tärkeät tiedostot kovalevyltä? Ei huolta, me pelastamme tiedostosi!

On kovalevysi sitten mekaaninen kovalevy tai SSD-kovalevy, uusi tai vanha, sisäinen tai ulkoinen kovalevy, niin me HammarDatalla voimme pelastaa kadonneet tiedostosi. Lopeta siis huolehtiminen ja ota yhteyttä meihin tai toimita kovalevy tiedostojen palautukseen tuomalla tai ilmaisen postituksen kautta.

Ota yhteyttä ja tuo laitteesi meille Postita laite meille ilmaiseksi

Kovalevyn palautus – hinta määräytyy laitteen ja ongelman mukaan

Me HammarDatalla voimme auttaa teitä kaikissa kovalevyongelmissa, on tärkeät tiedostot sitten poistettu vahingossa tai kovalevy tavalla tai toisella rikki. Tietojen palautukset kovalevyiltä voidaan tavallisesti jakaa viiteen kategoriaan, joiden vaikeusaste ja hinnoittelu eroavat toisistaan:

Loogiset ongelmat

Näissä tapauksissa itse kiintolevy on ehjä ja toimii laitteena normaalisti, mutta sen sisältämä data on menetetty esimerkiksi viruksen, formatoinnin tai vahingossa tehdyn poiston takia. Joskus tiedostot voivat kadota kovalevyltä myös itsekseen esimerkiksi yllättävän tiedostojärjestelmän rikkoutumisen johdosta.

  • Mekaanisen kovalevyn tietojen palautus, hinta alkaen: 50 €
  • SSD-kovalevyn tietojen palautus, hinta alkaen: 50 €

Levyn toimimattomat, huonot sektorit (bad sectors)

Huonoiksi sektoreiksi kutsutaan kovalevyn tiedot säilövän komponentin vaurioita. Mekaanisissa kovalevyissä nämä ovat usein datalevykiekon pysyviä, esimerkiksi ajan kanssa kulumisen tai raapeutumisen synnyttämiä fyysisiä vaurioita, jotka estävät käyttöjärjestelmää (esim. Windows) avaamasta kovalevyä. SSD-kovalevyissä nämä ovat vuorostaan flash-muistipiirien vaurioita, usein laatuongelmista johtuvia tai ajan kanssa syntyviä. Tällainen kovalevy tunnistuu tietokoneen BIOS:ssa oikein (oikea malli ja kapasiteetti), mutta käyttöjärjestelmässä kovalevyä ei saa avattua tai se ei tunnistu siellä laisinkaan. Joissakin tapauksissa kovalevyn datasisältökin voi olla näkyvillä, mutta sen avaaminen/siirtäminen ei onnistu tai tapahtuu äärimmäisen hitaasti.

Tällaisessa tapauksesssa kiintolevystä on otettava siihen tarkoitetulla erikoistyökalulla datasektorin tarkkuudella kopio (sector-by-sector image) toimivalle kiintolevylle. Tämän jälkeen ammatitason tietojen palautus -ohjelmistoa käytetään varsinaisten tiedostojen palauttamiseen tältä luodulta viallisen kovalevyn kopiolta. Meillä on käytössämme maailmanluokan työkalut tämän kovalevykopion luomiseen ja siltä tietojen pelastamiseen.

  • Mekaanisen kovalevyn tietojen palautus, hinta alkaen: 150 €
  • SSD-kovalevyn tietojen palautus, hinta alkaen: 150 €

Elektroniset eli kovalevyn piirilevyn ongelmat

Näissä tapauksissa kovalevyn piirilevy (PCB) on viallinen tai kokonaan rikki. Tällöin kovalevy ei yleensä toimi lainkaan eli se on ”kuollut”, kovalevy voi myös haista palaneelle tai se voi pitää normaalista poikkeavaa, usein luonteeltaan vinkuvaa/ujeltavaa ääntä (jopa SSD-kovalevy).

Tietojen palauttamiseksi kovalevyltä viallinen piirilevy on joko korjattava tai tarpeen vaatiessa vaihdettava 100%:sti identtiseen, toimivaan piirilevyyn. Piirilevyn korjaamista varten meillä on käytössämme laadukkaat kuumailma-asemat, kolvaustyökalut sekä runsaasti varaosia. SSD-kovalevyjen kohdalla voidaan nopeasti joutua tekemään ns. chip off -tiedostojen palautus johtuen siitä, että näissä levyissä itse muistipiirit sijaitsevat tällä piirilevyllä (toisin kuin mekaanisissa kovalevyissä).

Jos alkuperäinen piirilevy ei ole korjattavissa ja se on vaihdettava, on tapaus heti työläämpi, koska uuden piirilevyn on oltava täysin identtinen alkuperäisen kanssa. Lisäksi kovalevyjen piirilevyt sisältävät usein yksilöllistä ohjausdataa, joten tämä data on luettava rikkinäiseltä kovalevyltä ja siirrettävä vaihto-osana toimivalle piirilevylle. Tämä vaatii erikoistyökalut sekä -ohjelmistot ja paljon asiaan liittyvää osaamista.

Lisäksi on hyvä muistaa, että usein kovalevyjen elektronisissa ongelmissa kovalevylle on myös syntynyt huonoja sektoreita ja tällöin kategoria 2:n mukaisia työvaiheita tarvitaan tietojen palauttamiseksi.

  • Mekaanisen kovalevyn tietojen palautus, hinta alkaen: 180 €
  • SSD-kovalevyn tietojen palautus, hinta alkaen: 200 €

Firmwaren eli kovalevyn ohjainohjelmiston ongelmat

Firmware-ongelmissa osa firmware-moduuleista on vahingoittunut tai korruptoitunut, jolloin kovalevyn palvelualue (Service Area, SA) ei saa luettua kovalevyn käynnistämiseen tarvittavia tietoja. Tällöin kovalevy kyllä fyysisesti käynnistyy eli sen moottori ja datalevyt alkavat pyöriä ja kovalevy päästää normaaleja käyntiääniä, mutta tietokone joko tunnistaa kovalevyn väärin tai ei tunnista sitä lainkaan, ei edes BIOS:ssa. SSD-levyissä Firmware-ongelmat aiheuttavat moninaisia oireita, tyypillisimmin SSD-kovalevy ei tunnistu joko lainkaan tai se tunnistuu laitteena, mutta sen datasisältöön ei pääse käsiksi tai datan lukeminen/siirtäminen on mahdotonta tai äärimmäisen hidasta ja epävakaata. Firmware-ongelmien korjaaminen vaatii erikoistyökaluja sekä syvällistä osaamista, sillä pieninkin virhe korjaamisyrityksessä voi vahingoittaa kovalevyn sisältämiä tietoja entisestään.

Lisäksi on hyvä muistaa, että usein kovalevyjen firmware-ongelmissa, etenkin jos kovalevyn virhelista (Growing defect list, G-List) on vaurioitunut, kovalevylle on myös syntynyt huonoja sektoreita, ja tällöin kategoria 2:n mukaisia työvaiheita tarvitaan tietojen palauttamiseksi.

  • Mekaanisen kovalevyn tietojen palautus, hinta alkaen: 200 €
  • SSD -kovalevyn tietojen palautus, hinta alkaen: 250 €

Fyysiset vauriot

Tällaisissa tapauksissa kovalevyn fyysinen vika estää kovalevyn normaalin toiminnan. Fyysisiä vikoja ovat muun muassa yksittäinen lukupäävika, koko lukupääpinon vaurioituminen sekä kiintolevyn moottorin pettäminen. SSD-kovalevyissä fyysiset viat ovat harvinaisia ja vaativat yleensä erittäin kovan fyysisen iskun syntyäkseen. Jonkin verran yleisempi fyysinen vika SSD-kovalevyissä ovat liitinviat, esimerkiksi tilanteet, missä laitteen liitin pääsee taittumaan.

Yksittäinen lukupäävika tarkoittaa sitä, että kovalevy käynnistyy normaalisti ja on osittain luettavissa, mutta viallisen lukupään alaisia tietoja ei voida lukea lainkaan. Koko lukupääpinon vioittuessa kovalevy päästää käynnistyessään voimakasta naksuvaa, kliksuvaa ääntä. SSD-kovalevyissä fyysiset viat ilmenevät yleisimmin niin, että levy on täysin kuollut, se ei tunnistu ollenkaan, eikä laitteeseen tule virratkaan päälle.

  • Mekaanisen kovalevyn tietojen palautus, hinta alkaen: 400 €
  • SSD-kovalevyn tietojen palautus, hinta alkaen: 400 €

Mekaaniset kovalevyt ja SSD-kovalevyt

Mekaaniset kovalevyt ovat perinteisiä kovalevyjä, missä tiedostot tallennetaan kovalevyn sisällä oleville datalevypinnoille ja niitä luetaan kovalevyn sisäisten liikkuvien lukupäiden avulla. Liikkuvien osien myötä mekaaniset kovalevyt pitävät käyntiääntä, kun niitä käytetään (surinaa, ruksutusta yms.), ja liikkuvien osien vuoksi mekaaniset levyt ovat erityisen herkkiä fyysisisille iskuille, esimerkiksi kovalevyn tippumista mekaaniset levyt eivät kestä laisinkaan ja rikkoutuvat tippumisista herkästi.

SSD-kovalevyt ovat uudempi kovalevytyyppi, missä liikkuvien lukupäiden ja datalevykiekkojen sijaan tiedostot tallennetaan muistitikkujen ja -korttien tapaan flash-muistipiireille. SSD-kovalevyissä näitä flash-muistipiirejä on vain yleensä käytössä selvästi enemmän kuin muistitikuissa ja -korteissa, ja lisäksi SSD-levyt ovat muutenkin rakenteeltaan (esim. muistiohjain) monimutkaisempia kuin muistitikut ja -kortit.

SSD-kovalevyt kestävät fyysisiä iskuja erinomaisesti ja eivät yleensä vaurioidu millään tavoin esimerkiksi tippumisista. Sen sijaan SSD-kovalevyt kärsivät herkästi elektronisista vioista ja rikkoutuvatkin usein aivan itsekseen ilman mitään selkeää ulkoista tekijää. Tärkeää: SSD-kovalevyjä markkinoideen ja myydään usein erittäin kestävinä kovalevyinä, mutta laajat tilastot kertovat, että SSD-kovalevyjen vikaherkkyys on lähes identtisellä tasolla mekaanisten kovalevyjen kanssa, ja tämän lisäksi erittäin vakavien levyvikojen todennäköisyys on SSD-kovalevyjen kanssa jopa tuntuvasti suurempi kuin mekaanisten kovalevyjen kanssa. Totuus onkin siis lähes päinvastainen: SSD-kovalevyt ovat vakavien levyvikojen suhteen heikompia ja runsasvikaisempia kuin perinteiset mekaaniset kovalevyt! Tämä kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon kovalevyhankintoja tehdessään.

Sekä mekaanisia kovalevyjä että SSD-kovalevyjä käytetään niin tietokoneiden sisällä kuin myös ulkoisina kovalevyinä. Kovalevyn tiedostojen palauttamiselle tai kovalevyn tietojen palautuksen hinnalle ei ole merkitystä, onko kovalevy sisäinen vai ulkoinen kovalevy, sillä vain muistitekniikalla (onko kyseessä mekaaninen vai SSD-kovalevy) on merkitystä. Tiedostojen pelastaminen mekaaniselta kovalevyltä ja SSD-kovalevyltä on aivan erilaisen käytössä olevan muistiteknologian vuoksi hyvin erilaista, ja mekaaniset sekä SSD-kovalevyt tuleekin erottaa omiksi ryhmikseen kovalevyn tiedostojen palauttamista ajatellen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

HammarData
Sammonkatu 64
33540 Tampere

Aukioloajat
Arkisin klo 10-17

Copyright © 2024 HammarData
var Tawk_API=Tawk_API||{}, Tawk_LoadStart=new Date(); (function(){ var s1=document.createElement("script"),s0=document.getElementsByTagName("script")[0]; s1.async=true; s1.src='https://embed.tawk.to/5f6c7767f0e7167d00135c97/default'; s1.charset='UTF-8'; s1.setAttribute('crossorigin','*'); s0.parentNode.insertBefore(s1,s0); })();