YHTEYS-
TIEDOT

Muistitikut ja muistikortit
Ilmainen postitus
Postita laitteesi meille veloituksetta tai tuo laite myymäläämme.
Ilmainen diagnoosi
Saat ilmaisen vikadiagnoosin, hinta-arvion ja korjausehdotuksen seuraavana päivänä laitteen saapumisesta.
Tyytyväisyys­takuu
Jos emme saa pelastettua menetettyä dataa, emme veloita mitään eli tyhjästä ei kanssamme tarvitse maksaa.
Tiedostojen palautus HammarDatan toimesta on Suomen kilpailukykyisimmin hinnoiteltu ja tehokkain tapa pelastaa kadonnutta dataa pahimminkin rikkoutuneilta muistilaitteilta - yli 10 vuoden kokemus ja tuhansia tyytyväisiä asiakkaita. Ota rohkeasti yhteyttä 050 5223858 tai info@hammardata.fi

Muistitikun ja muistikortin tiedostojen palautus

Hajosiko muistitikku, poistitteko vahingossa tiedostot muistikortilta? Ei huolta, sillä me HammarDatalla pystymme auttamaan ja toteuttamaan muistitikun tai muistikortin palautuksen vaikeimmissakin tiedostojen menetystilanteissa.

Muistitikkujen ja -korttien datan palautus on usein nopeampaa ja edullisempaa kuin kovalevyjen tiedostojen palautus. Muistitikun sekä muistikortin palautuksen hinta onkin alkaen vain 50 euroa ja monissa tapauksissa kadonneet tiedostot saadaan palautettua teille jopa saman päivän aikana!

Mikä laitettani vaivaa – tee ilmainen testi

Kysymyksiin vastaamalla voit selvittää mikä laitettasi vaivaa ja pystytäänkö tiedostot palauttamaan. Lisäksi kerromme sinulle millä aikataululla tiedostojen palautus on mahdollista ja mitä palautus kustantaa.

Tyypilliset viat ja tiedostojen palautus

Muistitikut ja -kortit ovat flash-muistilaitteita, eli ne käyttävät flash-muistipiirejä tiedostojen tallentamiseen. Tällaisten muistilaitteiden kanssa tyypillisimmät datahävikit johtuvat joko tiedostojen poistamisesta (vahingossa tehty tiedostojen poisto tai koko laitteen formatointi/alustus), laitteen fyysisestä vaurioitumisesta (usein muistitikut ja -kortit pääsevät taittumaan ja rikkoutuvat siksi) tai laitteen itsekseen rikkoutumisesta, missä laite ei tällöin yleensä tunnistu enää ollenkaan, tai tunnistuu, mutta antaa virheilmoituksen “laite on viallinen” tai “laite on alustettava”.

Onneksenne pystymme auttamaan teitä kaikissa näissä tilanteissa, ja lisäksi muistitikun ja muistikortin tiedostojen palauttamiset ovat usein edullisempia ja nopeampia toteuttaa kuin kovalevyjen datan palauttamiset. Toimittakaa siis muistitikku tai muistikortti meille tiedostojen palautukseen, ja saatte menetetyt tiedostonne nopeasti ja edullisesti takaisin.

Tiedostot on poistettu, kortti on tyhjentynyt tai vaurioitunut

50 €
alkaen, sis.alv 24%

Elektroniset viat - kortin muistipiiri tai muistiohjain on vioittunut

100 €
alkaen, sis.alv 24%

Muistitikun palautus

Muistitikut ovat usb-liitäntää hyödyntäviä flash-muistilaitteita, eli niiden datatallennus pohjaa flash-muistipiirien käyttöön. Muistitikkujen rakenteet eroavat yllättävänkin voimakkaasti toisistaan riippuen tikun merkistä, mallista ja valmistusvuodesta, mutta yleisesti ottaen kaikista muistitikuista löytyy ainakin seuraavat kriittiset komponentit: usb-liitin, muistipiiri (tai muistipiirejä) ja muistiohjain. Ja tyypillisimmin muistitikkujen rikkoutumiset johtuvat juurikin jostain näistä kolmesta komponentista.

Muistitikun palautuksen hinta ja kesto erilaisissa tilanteissa

 • Muistitikun sisältämät tiedostot on poistettu, tikku on formatoitu/alustettu tyhjäksi, tai muistitikku on tyhjentynyt itsekseen: muistitikun palautuksen tyypillinen kesto 1-2 päivää ja kustannustaso noin 50 euroa.
 • Muistitikun fyysinen vaurioituminen, tyypillisimmin kyseessä muistitikun taittuminen: muistitikun palautuksen tyypillinen kesto noin 1 työpäivä ja kustannustaso noin 50-100 euroa.
 • Muistitikun muistipiirin (tai piirien) vioittuminen, tyypillisesti huonolaatuisen tai kovin iäkkään muistitikun vika: muistitikun palautuksen tyypillinen kesto noin 2-5 työpäivää ja kustannustaso noin 100-200 euroa.
 • Muistitikun muistiohjaimen vioittuminen, datapalautuksia ajatellen hankalin, mutta harmillisesti myös yleinen vikatyyppi: muistitikun palautuksen tyypillinen kesto noin 1-2 viikkoa ja kustannustaso noin 200-300 euroa.

Muistitikun yleisimmät ongelmat ja viat

Muistikun ja muistikortin palautus

Pystymme auttamaan teitä kaikissa muistitikun ja muistikortin palautustilanteissa.

Muistitikun taittuminen

Yleisin käyttäjävirheen johdosta tapahtuva muistitikkurikko on muistitikun taittuminen. Eli muistitikku on esimerkiksi kiinni tietokoneessa ja sitä kolhaistaan vahingossa vaikkapa kädellä tai jalalla, ja muistitikku pääsee tästä fyysisesti taittumaan. Tämä taittuminen rikkoo tyypillisimmin muistitikun usb-liittimen, se voi joskus jopa irrota kokonaan. Tällaiset muistitikun palautukset ovat meille suorastaan helppoja toteuttaa: elektroniikkavelhomme juottaa tikulle rautaisella ammattitaidolla ja kokemuksella joko uuden usb-liittimen tai ns. ohitusliittimen ja saamme näin pelastettua tiedostot tällaiselta tikulta usein hyvinkin nopeasti ja edullisesti.

Tyypillinen operaation kesto työjonostamme riippuen on vain noin 1 työpäivä ja kustannustaso noin 50-100 euroa kaikkinensa.

Muistipiirin vioittuminen

Muistipiirin (tai piirien) vioittuminen on yleinen muistitikkujen vika. Tällaiset viat johtuvat yleensä joko muistitikun huonosta laadusta tai korkeasta iästä. Tällaisia ongelmia ilmenee erityisesti ns. liikelahjamuistitikuissa eli usein ilmaiseksi jaettavissa, mainoslogoilla varustetuissa muistitikuissa. Nämä tikut ovat usein äärimmäisen halvasti valmistettuja ja niiden laatutaso on erittäin kyseenalainen. Emme suosittele tärkeän datan säilyttämistä lainkaan tällaisilla liikelahjatikuilla.

Myös laadukkaammissa muistitikuissa voi ilmetä muistipiirivikoja ns. maanantaikappale-ilmiön kautta. Ei ole lainkaan tavatonta, että laadukkaalla, vaikkapa Kingstonin muistitikulla ilmenee muistipiirivika jopa hyvin nopeasti muistitikun ostamisen jälkeen. Muistitikut myös kuluvat käytössä, eli mitä vanhempi muistitikku on kyseessä, sitä suuremmaksi muistipiiririkon riski alkaa kasvaa. Tyypillisesti tällaisia ongelmia alkaa ilmetä 5-vuotiailla ja sitä vanhemmilla muistitikuilla.

Muistipiirin vioittuminen ilmenee yleisimmin muistitikulla niin, että tikun datasisältö näkyy edelleen, mutta dataa ei voi enää lukea tikulta ulos normaalisti. Eli kansiot ja tiedostot näkyvät kyllä, mutta niitä ei pysty lukemaan enää normaalisti ulos tikulta ja siirtämään vaikkapa tietokoneelle. Muistipiiririkko voi ilmetä myös niin, että tikku tunnistuu usb-laitteena, mutta se näkyy täysin tyhjänä, ei näy muistilaitteena lainkaan tai pyytää laitteen alustamista.

Muistipiiririkkoisen muistitikun palautus on keskivaikea operaatio, ja vaatii jo hyvinkin erikoistunutta osaamista ja työkaluja. Tällaisiin operaatioihin varataan tyypillisesti aikaa noin 2-5 päivää ja kustannustaso asettuu muistipiiririkon vakavuuden ja muistipiirien määrän ja kapasiteetin perusteella tyypillisesti 100-200 euron välille. Joissakin onneksi hyvin harvinaisissa tapauksissa muistipiiri voi olla täysin ja peruuttamattomasti rikki (puhutaan degraded memory -ongelmasta), ja tällöin muistitikun tietojen palautus voi olla jopa täysin mahdotonta toteuttaa.

Muistiohjainrikot

Vakavin muistitikkujen vikatyyppi on muistiohjainrikot. Muistiohjain on moneltakin kantilta muistitikun tärkein yksittäinen komponentti. Siinä missä muistipiiri on muistitikun “muisti”, niin muistiohjain on tällöin vuorostaan muistitikun “aivot”. Muistiohjain määrittää, miten data tallentuu muistipiirille ja muistiohjaimen kautta tapahtuu kaikki keskustelu muistitikun muistipiirin kanssa. Muistiohjainvikaisen muistitikun kanssa oikeastaan ainoa tapa toteuttaa muistitikun datan palautus on ns. chip off -menetelmä, missä muistitikun muistipiiri juotetaan irti muistitikulta, sen sisältämä raakadata luetaan ulos erikoistyökaluin ja lopulta tätä rikkinäistä muistiohjainta “emuloidaan” erikoisosaamisen ja -työkalujen kautta järjestellen raakadata käyttökelpoiseen ja toimivaan muotoon. Tällaiset muistitikun palautukset ovat kaikkein työläimpiä ja haastellisimpia toteuttaa, mutta onneksi lähes aina toteutettavissa. Eli jos tikkunne kärsii muistiohjainviasta, ovat sen sisältämät tiedostot lähes takuuvarmasti vielä pelastettavissa.

Johtuen työn hankaluudesta ja suuresta työn määrästä, tällaiset palautukset kestävät melko pitkään, tyypillisesti noin 1-2 viikon verran, ja kustannustaso nousee muistitikkujen korkeimmalle tasolle asti, eli noin 200-300 euroon (tarkempi hinta riippuu tikun mallista, muistipiirien määrästä eli muistitikun muistiavaruuden monimutkaisuudesta sekä tikussa käytetystä muistiohjaimesta).

Datan poistaminen tai itsekseen tyhjentyminen

Datahävikki voi johtua myös siitä, että muistitikun sisältämät tiedostot on poistettu tai tikku formatoitu/alustettu niin, että siltä on hävinnyt kaikki datasisältö. Lisäksi tikku voi joissain tilanteissa tyhjentyä myös itsekseen, tämä on erityisen yleistä, kun muistitikku irroitetaan tietokoneesta “väärin” eli vaikkapa kesken tiedostosiirron. Tällaiset muistitikun palautukset ovat yleensä melko helppoja toteuttaa, ja tällaiset datan palautukset onnistuvat lähes poikkeuksetta. Eli jos olet vahingossa poistanut tiedostoja muistitikulta, olet vahingossa formatoinut/alustanut muistitikun tai jos muistitikku on tyhjentynyt itsekseen, ei huolta, muistitikun palautus on lähes varmasti edelleen tehtävissä.

Tällaisiin muistitikun palautuksiin varataan aikaa tyypillisesti noin 1-2 päivää ja kustannustaso asettuu 50 euron tietämille.

Muistikortin palautus

Muistikortit ovat muistitikkujen tavoin flash-muistiteknologiaan perustuvia muistilaitteita, eli niilläkin tiedostot tallentuvat flash-muistipiireille ja myös muistikorteilta löytyy sama muistiohjainkomponentti kuin muistitikuiltakin. Eli muistitikkujen ja muistikorttien käyttämä tallennusteknologia on hyvin samanlaista, suurin ero on vain liitäntätavassa, eli muistitikut käyttävät usb -liitäntää ja muistikortit sitten omaa korttiliitäntäänsä, mikä on erilainen eri muistikorttityyppien, kuten microSD, SD, CF, xD jne. välillä.

Koska muistitikkujen ja muistikorttien muistiteknologia on niin samanlaista, on näiltä laitteilta tiedostojen pelastaminen myös pitkälti samanlaista niin toteutustapojen, keston kuin kustannustenkin suhteen. Ainoana poikkeuksena tähän sääntöön ovat microSD-kortit, joiden käyttämä ns. monoliittirakenne on harmillisesti hyvin ongelmallista tiedostojen pelastamista ajatellen, ja siksi microSD-kortit erottuvat omana ryhmänään muista muistikorteista.

Muistikortin (muut kuin microSD-kortit, eli esimerkiksi SD, CF, xD ja MMC -kortit) palautuksen hinta ja kesto

 • Muistikortin sisältämät tiedostot on poistettu, kortti on formatoitu/alustettu tyhjäksi, tai muistikortti on tyhjentynyt itsekseen: muistikortin palautuksen tyypillinen kesto 1-2 päivää ja kustannustaso noin 50 euroa.
 • Muistikortin fyysinen vaurioituminen, tyypillisimmin kyseessä muistikortin taittuminen: muistikortin palautuksen tyypillinen kesto noin 1-2 viikkoa ja kustannustaso noin 200-300 euroa.
 • Muistikortin muistipiirin (tai piirien) vioittuminen, tyypillisesti huonolaatuisen tai kovin iäkkään muistikortin vika: muistikortin palautuksen tyypillinen kesto noin 2-5 työpäivää ja kustannustaso noin 100-200 euroa.
 • Muistikortin muistiohjaimen vioittuminen, datapalautuksia ajatellen hankalin, mutta harmillisesti myös yleinen vikatyyppi: muistikortin palautuksen tyypillinen kesto noin 1-2 viikkoa ja kustannustaso noin 200-300 euroa.

MicroSD-kortin palautuksen hinta ja kesto

 • Muistikortin sisältämät tiedostot on poistettu, kortti on formatoitu/alustettu tyhjäksi, tai muistikortti on tyhjentynyt itsekseen: muistikortin palautuksen tyypillinen kesto 1-2 päivää ja kustannustaso noin 50 euroa.
 • Muistikortin fyysinen vaurioituminen, tyypillisimmin kyseessä muistikortin taittuminen/murtuminen: johtuen microSD -korttien monoliittirakenteesta, tällaiset palautukset ovat yleensä mahdottomia toteuttaa. Kannattaa silti ottaa yhteyttä, niin selvitetään tarkemmin tapauskohtaisesti muistikortin palautuksen mahdollisuuksia.
 • Muistikortin muistipiirin (-piirien) vioittuminen, tyypillisesti huonolaatuisen tai kovin iäkkään muistikortin vika: muistikortin palautuksen tyypillinen kesto noin 2-4 viikkoa ja kustannustaso noin 400-800 euroa.
 • Muistikortin muistiohjaimen vioittuminen: muistikortin palautuksen tyypillinen kesto noin 2-4 viikkoa ja kustannustaso noin 400-800 euroa.

Pelastamme muistitikulta tai muistikortilta kadonneet tiedostot varmasti. Ota yhteyttä!

HammarDatan kyvykkyys pelastaa dataa muistitikuilta ja -korteilta on Suomen huippua, ja pystymmekin pelastamaan kadonneet tiedostot näiltä laitteilta lähes poikkeuksetta jopa aivan vaikeimmissa tapauksissa.

Ei siis huolta, ottakaa meihin yhteyttä ja toimittakaa muistilaite meille, niin pelastamme kadonneet tiedostot teille – luotettavasti, nopeasti, edullisesti ja aina 100%:lla tyytyväisyystakuulla.

Postita laite meille ilmaiseksi Ota yhteyttä

HammarData
Sammonkatu 64
33540 Tampere

Aukioloajat
Arkisin klo 10-17

Copyright © 2024 HammarData
var Tawk_API=Tawk_API||{}, Tawk_LoadStart=new Date(); (function(){ var s1=document.createElement("script"),s0=document.getElementsByTagName("script")[0]; s1.async=true; s1.src='https://embed.tawk.to/5f6c7767f0e7167d00135c97/default'; s1.charset='UTF-8'; s1.setAttribute('crossorigin','*'); s0.parentNode.insertBefore(s1,s0); })();