YHTEYS-
TIEDOT

Vaivaako kadonneet tiedostot?
OTA YHTEYTTÄ ASIANTUNTIJAAN
Tiedostojen palautus HammarDatan toimesta on Suomen kilpailukykyisimmin hinnoiteltu ja tehokkain tapa pelastaa kadonnutta dataa pahimminkin rikkoutuneilta muistilaitteilta - yli 10 vuoden kokemus ja tuhansia tyytyväisiä asiakkaita. Ota rohkeasti yhteyttä 050 5223858 tai info@hammardata.fi

Artikkelit

4.1.2024

SSD-levyjen luotettavuus

Kuinka luotettavia datasäilytyspaikkoja SSD-levyt todella ovat? Meillä HammarDatalla käsitellään jatkuvasti viallisia SSD-levyjä, ja jatkuvasti, vuodesta toiseen, kuulemme asiakkailta hyvin yleisen kommentin: ”Luulin, että SSD-levyt ovat kestäviä ja eivät rikkoudu, kun niissä ei ole mitään liikkuvia osia”. SSD-levyissä ei tosiaan ole liikkuvia osia, mutta tämä ei missään nimessä tarkoita, etteikö SSD-levyt voisi rikkoutua: liika luotto SSD-levyjen […]

2.3.2023

Mikä on laadukas ja kestävä kovalevy?

Olette hankkimassa uutta kovalevyä, ja mietitte, että mikä olisi hyvä, luotettava kovalevy. Tässä artikkelissa pyrimme vastaamaan tähän kysymykseen.

4.1.2023

Kuinka pitkään kovalevy kestää?

Kysymys on erittäin hyvä ja tärkeä, koska tietäen, kuinka pitkään kovalevyjen voi odottaa keskimäärin kestävän, voi varautua paremmin levyjen vanhenemiseen, kulumiseen, rikkoutumiseen ja ennaltaehkäisevään levyjen uusimiseen.

3.4.2020

Menetitkö tärkeitä tiedostoja? Vältä nämä 5 virhettä!

Rikkoutuiko muistilaite, hävisikö tärkeät tiedostot? Välttämällä seuraavat 5 yleistä virhettä parannat tiedostojen palautusmahdollisuuksia merkittävästi.

25.9.2019

Datan pelastaminen hyvin vanhalta muistilaitteelta

Meille HammarDatalle tulee välillä hyvinkin iäkkäitä muistilaitteita datapalautuksiin. Yleinen kysymys tällaisissa tilanteissa onkin, että voiko tällaista datapalautusta ylipäätään toteuttaa.

13.6.2019

Suosituksia tärkeiden tiedostojen varmuuskopiointiin

Meiltä tiedustellaan usein, että miten tärkeä data kannattaisi varmuuskopioida. Mitään yhtä selkeää suositusta ei tähän kysymykseen voi vastaukseksi antaa, mutta alla joitain suosituksiamme tärkeän datan varmuuskopiointiin.

17.3.2019

Kovalevyn kapasiteetin vaikutus tiedostojen pelastamiselle

Miten kovalevyn kapasiteetti vaikuttaa tiedostojen pelastamiseen? Tiivistäen voidaan sanoa, että mitä suurempi on kovalevyn kapasiteetti, sitä vaikeampaa tai pikemminkin työläämpää siltä on pelastaa dataa.

12.12.2018

Uudet tietokoneiden ratkaisut haasteena tiedostojen palautuksille

Kuluttajat suosivat nykyään pieniä, kompakteja näppäriä laitteita, ja tämä näkyy myös kannettavien tietokoneiden rakenteissa. Valitettavasti, vaikka tällainen laitedesign onkin näppärä itse laitteen käytön kannalta, voi se olla hyvinkin merkittävä hankaloittava tekijä tiedostojen pelastamisen suhteen.

25.9.2018

Kovalevyt vertailussa: SSD vs. HDD

Flash -muistiin pohjaava SSD -levy vastaan perinteinen mekaaninen HDD -kovalevy – kumpi on turvallisempi paikka säilyttää dataa? Vastaus on monille yllätys.

2.7.2018

Isot ohjelmistopäivitykset ja niihin liittyvät datahävikit

Windows, MacOS, Android kuin esimerkiksi IOS ovat saaneet isoja, merkittäviä päivityksiä, ja valitettavasti osa näistä päivityksistä on johtanut tilanteisiin, missä laitteella säilytetty data on hävinnyt, joissain tapauksissa menetetty jopa pysyvästi.

7.6.2018

Käytettyjen muistilaitteiden tietoturvallinen hävittäminen

Aina välillä tulee vastaan tilanne, missä on aika poistaa käytöstä vaikkapa vanha kovalevy tai esimerkiksi työkäytössä ollut muistitikku. Miten tällainen laite tulisi sitten hävittää niin, että sen sisällä olleeseen datasisältöön ei enää kukaan ulkopuolinen pääse käsiksi?

10.5.2018

Datan palautus puhelimelta tai tabletilta – helppoa vai haasteellista?

Vaikka tietojen palauttaminen usein onkin mahdollista, ja olemme monet kerrat saaneet kadonneet tiedostot pelastettua takaisin asiakkaalle, niin valitettavasti tietojen pelastaminen puhelimilta ja tableteilta on keskimäärin haasteellisempaa kuin oikeastaan miltään muulta muistilaitteelta

17.4.2018

Ransomware -haittaohjelmat ja niiden vaarallisuus tietokoneen datalle

Viime vuosina yhä suuremmaksi ongelmaksi tietokoneenkäyttäjille ovat muodostuneet ns. Ransomware -haittaohjelmat (kiristäjävirus), mistä varhaisempi esimerkki oli 2012 ja 2013 vuosina hyvin voimakkaasti Suomessakin levinnyt ns. poliisivirus.

12.3.2018

Kovalevymerkkien välillä valtavia eroja

Tilastotietojen valossa on helppo suositella kaikille erityisesti HGST/Hitachin sekä Toshiban kovalevyjä. Niiden luotettavuus vaikuttaa tilastojen valossa selkeästi paremmalta kuin markkinaosuudeltaan suurempien Seagaten ja WesternDigitalin kovalevyjen.

20.2.2018

MacOS 10.13 High Sierra – ongelmia datan säilytyksessä

Syksyllä 2017 julkaistu Applen macOS 10.13 High Sierra -käyttöjärjestelmäversio on useista hyvistä puolistaan huolimatta osoittaunut viime kuukausina hyvin ongelmalliseksi käyttöjärjestelmäksi datan säilytykse ja etenkin tiedostojen palautus -tilanteiden suhteen.

HammarData
Sammonkatu 64
33540 Tampere

Aukioloajat
Arkisin klo 10-17

Copyright © 2024 HammarData
var Tawk_API=Tawk_API||{}, Tawk_LoadStart=new Date(); (function(){ var s1=document.createElement("script"),s0=document.getElementsByTagName("script")[0]; s1.async=true; s1.src='https://embed.tawk.to/5f6c7767f0e7167d00135c97/default'; s1.charset='UTF-8'; s1.setAttribute('crossorigin','*'); s0.parentNode.insertBefore(s1,s0); })();