Olette hankkimassa uutta kovalevyä, ja mietitte, että mikä olisi hyvä, luotettava kovalevy. Tässä artikkelissa pyrimme vastaamaan tähän kysymykseen.
2.3.2023
Olette hankkimassa uutta kovalevyä, ja mietitte, että mikä olisi hyvä, luotettava kovalevy. Tässä artikkelissa pyrimme vastaamaan tähän kysymykseen.
4.1.2023
Kysymys on erittäin hyvä ja tärkeä, koska tietäen, kuinka pitkään kovalevyjen voi odottaa keskimäärin kestävän, voi varautua paremmin levyjen vanhenemiseen, kulumiseen, rikkoutumiseen ja ennaltaehkäisevään levyjen uusimiseen.
3.4.2020
Rikkoutuiko muistilaite, hävisikö tärkeät tiedostot? Välttämällä seuraavat 5 yleistä virhettä parannat tiedostojen palautusmahdollisuuksia merkittävästi.
25.9.2019
Meille HammarDatalle tulee välillä hyvinkin iäkkäitä muistilaitteita datapalautuksiin. Yleinen kysymys tällaisissa tilanteissa onkin, että voiko tällaista datapalautusta ylipäätään toteuttaa.
13.6.2019
Meiltä tiedustellaan usein, että miten tärkeä data kannattaisi varmuuskopioida. Mitään yhtä selkeää suositusta ei tähän kysymykseen voi vastaukseksi antaa, mutta alla joitain suosituksiamme tärkeän datan varmuuskopiointiin.
17.3.2019
Miten kovalevyn kapasiteetti vaikuttaa tiedostojen pelastamiseen? Tiivistäen voidaan sanoa, että mitä suurempi on kovalevyn kapasiteetti, sitä vaikeampaa tai pikemminkin työläämpää siltä on pelastaa dataa.
12.12.2018
Kuluttajat suosivat nykyään pieniä, kompakteja näppäriä laitteita, ja tämä näkyy myös kannettavien tietokoneiden rakenteissa. Valitettavasti, vaikka tällainen laitedesign onkin näppärä itse laitteen käytön kannalta, voi se olla hyvinkin merkittävä hankaloittava tekijä tiedostojen pelastamisen suhteen.
25.9.2018
Flash -muistiin pohjaava SSD -levy vastaan perinteinen mekaaninen HDD -kovalevy – kumpi on turvallisempi paikka säilyttää dataa? Vastaus on monille yllätys.
2.7.2018
Windows, MacOS, Android kuin esimerkiksi IOS ovat saaneet isoja, merkittäviä päivityksiä, ja valitettavasti osa näistä päivityksistä on johtanut tilanteisiin, missä laitteella säilytetty data on hävinnyt, joissain tapauksissa menetetty jopa pysyvästi.
7.6.2018
Aina välillä tulee vastaan tilanne, missä on aika poistaa käytöstä vaikkapa vanha kovalevy tai esimerkiksi työkäytössä ollut muistitikku. Miten tällainen laite tulisi sitten hävittää niin, että sen sisällä olleeseen datasisältöön ei enää kukaan ulkopuolinen pääse käsiksi?
10.5.2018
Vaikka tietojen palauttaminen usein onkin mahdollista, ja olemme monet kerrat saaneet kadonneet tiedostot pelastettua takaisin asiakkaalle, niin valitettavasti tietojen pelastaminen puhelimilta ja tableteilta on keskimäärin haasteellisempaa kuin oikeastaan miltään muulta muistilaitteelta
17.4.2018
Viime vuosina yhä suuremmaksi ongelmaksi tietokoneenkäyttäjille ovat muodostuneet ns. Ransomware -haittaohjelmat (kiristäjävirus), mistä varhaisempi esimerkki oli 2012 ja 2013 vuosina hyvin voimakkaasti Suomessakin levinnyt ns. poliisivirus.
12.3.2018
Tilastotietojen valossa on helppo suositella kaikille erityisesti HGST/Hitachin sekä Toshiban kovalevyjä. Niiden luotettavuus vaikuttaa tilastojen valossa selkeästi paremmalta kuin markkinaosuudeltaan suurempien Seagaten ja WesternDigitalin kovalevyjen.
20.2.2018
Syksyllä 2017 julkaistu Applen macOS 10.13 High Sierra -käyttöjärjestelmäversio on useista hyvistä puolistaan huolimatta osoittaunut viime kuukausina hyvin ongelmalliseksi käyttöjärjestelmäksi datan säilytykse ja etenkin tiedostojen palautus -tilanteiden suhteen.