YHTEYS-
TIEDOT

Vaivaako kadonneet tiedostot?
OTA YHTEYTTÄ ASIANTUNTIJAAN
Tiedostojen palautus HammarDatan toimesta on Suomen kilpailukykyisimmin hinnoiteltu ja tehokkain tapa pelastaa kadonnutta dataa pahimminkin rikkoutuneilta muistilaitteilta - yli 10 vuoden kokemus ja tuhansia tyytyväisiä asiakkaita. Ota rohkeasti yhteyttä 050 5223858 tai info@hammardata.fi
12.3.2018 | HammarData artikkeli

Kovalevymerkkien välillä valtavia eroja

Merkillä on väliä: eri kovalevymerkkien välillä jopa valtavia luotettavuus- ja kestävyyseroja.

Valtava pilvipalveluita ja pilvivarmuuskopiointia tarjoava yritys Backblaze käyttää toiminnassaan ja serverisaleissaan vuosittain lähes 100 000 kovalevyä, ja tallentaa näistä levyistä kattavasti tietoa: niiden vioittumisista/rikkoutumisista, niiden luotettavuudesta ja kestävyydestä.

Backblaze julkaisee jatkuvasti tätä tietoa kaikille luettavaksi, ja viime vuoden (2017) tiedot ovat nyt kattavasti luettavissa heidän blogistaan.

HGST/Hitachi ja Toshiba luotettavimpien kovalevyjen kärjessä

Näiden tilastotietojen valossa on helppo suositella kaikille erityisesti HGST/Hitachin sekä Toshiban kovalevyjä. Niiden luotettavuus vaikuttaa tilastojen valossa selkeästi paremmalta kuin markkinaosuudeltaan suurempien Seagaten ja WesternDigitalin kovalevyjen.

Erityisesti Seagaten levyjen vikaantumisherkkyys on tilastojen valossa surullista katsottavaa, ja näiden levyjen laatuongelmat (surkea luotettavuus) ovat itseasiassa johtaneet jopa joukkokanteeseen Seagatea vastaan, mikä kertoo näiden ongelmien laajuudesta sekä vakavuudesta.

Emme suosittele Seagatea ollenkaan

Me HammarDatalla emme suosittelekaan Seagatea tällä hetkellä ollenkaan käytettäväksi heikon luotettavuuden vuoksi, ja tästä samasta syystä on hyvä vältellä myös Seagaten kovalevyjä hyödyntäviä muita merkkejä, kuten Buffaloa ja Lacieta.

Tilanne voi tottakai kehittyä paremmaksi jatkossa, mutta ainakin näin vuoden 2018 alussa Seagaten kovalevyjen kestävyys on niin heikolla tasolla, että niitä emme voi suositella käytettäväksi.

Me HammarDatalla emme suosittelekaan Seagatea tällä hetkellä ollenkaan käytettäväksi heikon luotettavuuden vuoksi, ja tästä samasta syystä on hyvä vältellä myös Seagaten kovalevyjä hyödyntäviä muita merkkejä, kuten Buffaloa ja Lacieta.

Ja kuten Backblazen tiedoista nähdään, niin HGST/Hitachia sekä Toshibaa kovalevyhankinnoissa suosimalla välttää parhaiten kovalevyrikkojen aiheuttamat ongelmat sekä datan häviämiset.

Jos kuitenkin kovalevy, on se sitten Seagate tai vaikkapa laadukkaampi HGST, rikkoutuu, me HammarDatalla olemme aina valmiita auttamaan tiedostojen palauttamisen kanssa.

Jari Stålhammar (yrittäjä, DI, datapalautusten asiantuntija)

Lähteet: https://www.extremetech.com/extreme/222267-seagate-faces-lawsuit-over-3tb-hard-drive-failure-ratesFacebookTwitterPinterest

HammarData
Sammonkatu 64
33540 Tampere

Aukioloajat
Arkisin klo 10-17

Copyright © 2024 HammarData
var Tawk_API=Tawk_API||{}, Tawk_LoadStart=new Date(); (function(){ var s1=document.createElement("script"),s0=document.getElementsByTagName("script")[0]; s1.async=true; s1.src='https://embed.tawk.to/5f6c7767f0e7167d00135c97/default'; s1.charset='UTF-8'; s1.setAttribute('crossorigin','*'); s0.parentNode.insertBefore(s1,s0); })();