YHTEYS-
TIEDOT

Vaivaako kadonneet tiedostot?
OTA YHTEYTTÄ ASIANTUNTIJAAN
Tiedostojen palautus HammarDatan toimesta on Suomen kilpailukykyisimmin hinnoiteltu ja tehokkain tapa pelastaa kadonnutta dataa pahimminkin rikkoutuneilta muistilaitteilta - yli 10 vuoden kokemus ja tuhansia tyytyväisiä asiakkaita. Ota rohkeasti yhteyttä 050 5223858 tai info@hammardata.fi
7.6.2018 | HammarData artikkeli

Käytettyjen muistilaitteiden tietoturvallinen hävittäminen

Aina välillä tulee vastaan tilanne, missä on aika poistaa käytöstä vaikkapa vanha kovalevy tai esimerkiksi työkäytössä ollut muistitikku. Miten tällainen laite tulisi sitten hävittää niin, että sen sisällä olleeseen datasisältöön ei enää kukaan ulkopuolinen pääse käsiksi (pelkkä laitteella olleiden tiedostojen poistaminen tai edes levyn täysi formatointi ei nimittäin yksinään riitä)?

Miten hävität muistilaitteesi tietoturvallisesti?

Koska tämä asia ei näytä olevan hyvin selvillä edes laadukkaana ja osaavana tunnetulla Helsingin Sanomilla, on suomalainen io-tech -teknologiasivusto tehnyt asiasta informaativisen tietopaketin videon kera, ja kaikki, jotka ovat kiinnostuneet muistilaitteiden tietoturvallisesta hävittämisestä kotikonstein (sekä myös Helsingin Sanomien toimittajien), kannattaa tähän materiaaliin tutustua.

Varmin tapa minkä tahansa muistilaitteen tietoturvalliseen loppukäsittelyyn on sen fyysinen rikkominen esimerkiksi vasaroimalla tai sen läpi reikiä poraamalla.

Nyrkkisääntönä fyysinen rikkominen

Nyrkkisääntönä voidaan nämä ohjeet kuitenkin tiivistää siihen, että varmin tapa minkä tahansa muistilaitteen tietoturvalliseen loppukäsittelyyn on sen fyysinen rikkominen esimerkiksi vasaroimalla tai sen läpi reikiä poraamalla.

Jari Stålhammar (yrittäjä, DI, datapalatusten asiantuntija)


Lähteet

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005494078.html

HammarData
Sammonkatu 64
33540 Tampere

Aukioloajat
Arkisin klo 10-17

Copyright © 2024 HammarData
var Tawk_API=Tawk_API||{}, Tawk_LoadStart=new Date(); (function(){ var s1=document.createElement("script"),s0=document.getElementsByTagName("script")[0]; s1.async=true; s1.src='https://embed.tawk.to/5f6c7767f0e7167d00135c97/default'; s1.charset='UTF-8'; s1.setAttribute('crossorigin','*'); s0.parentNode.insertBefore(s1,s0); })();